top

banner up 02

Π Α Ν. Σ Υ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

       Πατησίων 5 – Μέγαρο Τρικούπη Τ.Κ. 104 31 Αθήνα. Τηλ. / Fax: 210 5220070

   www.aitoloakarnania.com.gr email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                                                                                                                                              Αθήνα: 01/02/2023

«Η ΠΑΝ.ΣΥ ενώνει και γεφυρώνει διαφορές! Το ΠΑΝ. ε ΣΥ και οι άλλοι!!!».

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 29/01/2023

   Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στην Αθήνα και ώρα 5:30μ.μ. - 8:30μ.μ., η Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή βασιλόπιτας της ΠΑΝ.ΣΥ., στο ξενοδοχείου Royal Olympic Hotel.

Η προσέλευση των φίλων Αιτωλοακαρνάνων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή για άλλη μια χρονιά, κάτι που έχει σταματήσει πλέον να μας εκπλήσσει ως διοργανωτές, καθώς τα τελευταία 12 χρόνια υπάρχει μια δυναμική και ανοδική πορεία της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Η μεγαλύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά από Αιτωλοακαρνάνες και φίλους, που τίμησαν την εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε.

Η ΠΑΝ.ΣΥ ενώνει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, είναι μια μεγάλη οικογένεια και η ελπιδοφόρα δύναμη των ετεροδημοτών, λειτουργεί προς όφελος του κοινού καλού για το Νομό μας.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο περιβάλλον και στα άλυτα προβλήματα του Νομού.

Η κεντρική παρουσίαση έγινε από τη Γ. Γραμματέα του Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ. κ Λίτσα Μπαμπάτσικου και το πρόγραμμα κύλισε ομαλά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθορίσει το Κ.Σ., ενώ κατά τη διάρκεια της προσέλευσης και της τακτοποίησης των προσκεκλημένων, παρουσιάζονταν στις δυο οθόνες της αιθούσης, εικόνες από τα 34 χρόνια δράσης της ΠΑΝ.ΣΥ., καθώς και φωτογραφίες όλων σχεδόν των χωριών της Αιτ/νίας και των υπέροχων φυσικών τοπίων του νομού μας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτης Ηλ. Χολής, καλωσόρισε τους καλεσμένους με απλό, συναισθηματικό, ανθρώπινο, πηγαίο αλλά και έντονα πολιτικό λόγο, αναφερόμενος στα χρόνια και άλυτα προβλήματα του Νομού μας, καθώς και στη χαμηλή αναπτυξιακή δραστηριότητα που συνεχίζει να τον κατατάσσει στις τελευταίες βαθμίδες ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την θεσμοθέτηση της Περιοχής Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ) που μετατρέπει την παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα και Νήσος Κάλαμος σε βιομηχανική ζώνη μόνο για Ιχθυοκαλλιέργειες, με τεράστιες καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στον παραθερισμό και στην πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου. Αναφέρθηκε επίσης και στις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην τοπική οικονομία και στην απασχόληση την άναρχη και ανεξέλεγκτη τοποθέτηση Α.Π.Ε, στην έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού και την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η δεσμευτική γνωμοδότηση τους σε θέματα που αφορούν το δήμο τους.

Ζητήματα παράνομης και ανεξέλεγκτης υλοτομίας καθώς και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα συμπεριελήφθησαν στην σύντομη αναφορά του.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Κ.Σ και όσους εθελοντικά βοήθησαν στην άρτια οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος.

Ο πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπης, ευλόγησε την πίτα, που κόπηκε από τον πρόεδρο και μοιράστηκε στις ομοσπονδίες και στους προσκεκλημένους. Το φλουρί, της πίτας έπεσε στη Ομοσπονδία Επαρχίας Μεσολογγιτών .

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

Παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων: Χαλκιοπουλιτών Βάλτου, Στρανωμιτών Ναυπακτίας, Περδικακιωτών Βάλτου.

Βράβευση του παλαίμαχου διεθνή Αιτωλοακαρνάνα ποδοσφαιριστή Στράτου Αποστολάκη για τη πλούσια ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον κύριο Αποστολάκη ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής

Τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν στις χορευτικές ομάδες για την πολύτιμη και μακροχρόνια προσφορά τους στη διάδοση της μουσικής μας παράδοσης μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς της χώρας μας.

Τα χορευτικά των συλλόγων κατά σειρά εμφάνισης: ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΙΤΩΝ, ΣΤΡΑΝΩΜΙΤΩΝ και ΠΕΡΔΙΚΑΚΙΩΤΩΝ μας ταξίδεψαν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας χορούς από Ρούμελη- Ήπειρο, Αργιθέα και Νησιά - Νάξο. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Ήταν όλες και όλοι τέλειοι!!!

Η ΠΑΝ.ΣΥ αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους, τους απένειμε τιμητικό βραβείο.

Για το σύλλογο Χαλκιοπουλιτών, το βραβείο παρέλαβε η γραμματέας του συλλόγου Μαυροειδή Γεωργία, από τον πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτη Χολή.

Για τον σύλλογο Στρανωμιτών το βραβείο παρέλαβε ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Νούλας από τον πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ν κ. Παπαδόπουλο Θεόδωρο.

Για τον σύλλογο Περδικακιωτών το βραβείο παρέλαβες ο χοροδιδάσκαλος κ. Ματσιούλας Κώστας, από τον πρόεδρο της Ο.ΣΥ.ΒΑ κ.Κουρέτση Θανάση .

Ευχαριστούμε θερμά τους πολιτιστικούς συλλόγους Χαλκιοπουλιτών, Στρανωμιτών και

Περδικακιωτών, που διατηρούν και υποστηρίζουν οικονομικά τα χορευτικά τους τμήματα (ενοικίαση φορεσιών και μαθήματα).

Μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους, άνθη σε γλαστράκια και προσφέρθηκαν Βασιλόπιτα, καφές – χυμός, τσάι και cookies. Διακινήθηκε σωστά η λαχειοφόρος αγορά και οι τυχεροί κέρδισαν υπέροχα δώρα, ευγενική προσφορά των φίλων και επιχειρηματιών του Νομού μας.

Ήταν μια υπέροχη γιορτή σε οικογενειακή, πολιτισμένη ατμόσφαιρα, ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον και με ανεβασμένα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δείγμα της δουλειάς και της σοβαρότητας που συνηθίζει να παρουσιάζει η Συνομοσπονδία.

Τα χορευτικά στο τέλος της εκδήλωσης ενώθηκαν όλα μαζί και χόρεψαν ανάμεσα στους καλεσμένους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και όλοι μαζί δημιούργησαν ατμόσφαιρα γλεντιού.

Η έκπληξη της γιορτής ήταν η παρουσία ζωντανής ορχήστρας με τους: Νίκο Βλαχοδήμο (τραγούδι), Ταξιάρχη Βλαχοδήμο (κλαρίνο), Κώστα Κουλτούκη (κιθάρα), Χρήστο Τσαμπόκαλο (βιολί) και Σπύρο Βλαχοδήμο (κιθάρα), οι οποίοι συμμετείχαν δωρεάν στην εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους αυτή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
Ο Αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.
Ο Αιδεσιμολογιώτατος πατέρας Βασίλειος Πόπης.
Οι Βουλευτές του Νομού: κ. Κώστας Καραγκούνης, κ. Γιώργος Βαρεμένος, κ. Θάνος Μωραΐτης, κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος , κ. Νίκος Παπαναστάσης.
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Θανάσης Μαυρομάτης.
Ο Δήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.
Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τη Ν.Δ ,  κ. Χρήστος Τεντόμας.
Η Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου και υποψήφια στο νομό με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χριστίνα Σταρακά.
Η κ. Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος Ευρώπης.
Ο κ. Φώτης Καρύδας δημοσιογράφος στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αστακού, κ. Αρετή Γριτσίπη.
Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγραμπέλου, κ. Δήμος Τάγκας.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Αλέκος Σάββας, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ και υποψήφιος βουλευτής στο νομό με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Πάνος Τρυφιάτης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Φίλιππος Φαρμάκης.
Εκπρόσωποι του βουλευτή κ. Σπήλιου Λιβάνου οι: κ. Έφη Τσιούφη και Δήμητρα Κεχαγιά.
Η επιστημονική σύμβουλος του δημάρχου Ξηρομέρου
Dr Μαρία Σακουφάκη.
Οι υποψήφιοι Βουλευτές:
Κ. Ρένια Ζαρκαδούλα (Βόρειος τομέας Αττικής - ΠΑ.ΣΟ.Κ.), κ. Θανάσης Κατερινόπουλος (Δυτικός τομέας Αττικής - ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Νίκος Ανδρουλακάκης (Νότιος τομέας Αττικής - ΠΑ.ΣΟ.Κ.), κ. Θανάσης Παπαθανάσης (πρόεδρος Φαρμακοποιών Αιτωλ/νιας και υποψήφιος στο νομό με Ν.Δ.),  κ. Γιάννης Μουρτζιάπης, (Αιτωλοακαρνανία - ΠΑ.ΣΟ.Κ.), κ. Χριστίνα Φούντζουλα, (Αιτ/νία – Ν.Δ.). 
Η πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Άννα Αλεξανδράτου- Δελαπόρτα.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων κ. Πάνος Σόμπολος και το μέλος της   δημοσιογράφος και βραβευμένος ποιητής κ. Κωστής Τσιάκαλος.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε. κ. Παναγιώτης Κοντός.
Πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών  συλλόγων.
Οι διαχειριστές των τοπικών μπλοκ: XIROMERONEWS (Γιώργος Τσέλιος),
MPAMPINI IN (Σπύρος Μπενέκος), DRAGAMESTONEWS (Χρήστος Στεργιάτος), τους οποίους και ευχαριστούμε για την φωτογραφική και επικοινωνιακή κάλυψη.

(Επισκεφτείτε τα παραπάνω μπλόγκ για να δείτε πολλές φωτογραφίες από την εκδήλωση).
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δωροθέτες μας, που με τις ευγενικές χορηγίες των δώρων τους, βοήθησαν στην λαχειοφόρο αγορά μας.

ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Σε όλες και σε όλους τους συμμετέχοντες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως κάνουν σε όλες τις εκδηλώσεις μας, ανιδιοτελώς με μοναδικά αισθήματα αγάπης και προσφοράς για τον τόπο τους. Παράλληλα μας στηρίζουν οικονομικά, για να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης.

Οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η ζωή να είναι όλες ευχάριστες και οι ομορφότερες, για τον καθένα ξεχωριστά και για όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Με πράξεις αληθινής αγάπης να ζεσταίνουμε τις καρδιές των ανθρώπων.

«Η ΠΑΝ.ΣΥ ενώνει και γεφυρώνει διαφορές! Το ΠΑΝ. ε ΣΥ και οι άλλοι!!!».

Καλή χρονιά!!!

ΤΟ Κ.Σ.