top

banner up 02

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 19/01/2020
ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα και ώρα 5:30μ.μ. - 9:00μ.μ., η Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή βασιλόπιτας της ΠΑΝ.ΣΥ., στην αίθουσα «ΟΛΥ-ΜΠΙΑ» του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL. Η προσέλευση των φίλων Αιτ/νων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, για άλλη μια χρονιά, κάτι που έχει σταματήσει πλέον να μας εκπλήσσει ως διορ-γανωτές, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια υπάρχει μια δυναμική και αυξανόμενη πορεία της συ-γκεκριμένης εκδήλωσης. Η μεγαλύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά από Αιτω-λοακαρνάνες και φίλους που τίμησαν την εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε. Η ΠΑΝ.ΣΥ ενώνει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, είναι μια μεγάλη οικογένεια και η ελπιδοφόρα δύναμη των ετεροδημοτών, λειτουργεί προς όφελος του κοινού καλού για το Νομό μας.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των ΕΛ-ΛΗΝΩΝ του ΠΟΝΤΟΥ και στις αξέχαστες Πατρίδες.
Η κεντρική παρουσίαση έγινε από τη Γ. Γραμματέα του Κ.Σ. της ΠΑΝ.ΣΥ. κ Λίτσα Μπαμπάτσι-κου και το πρόγραμμα κύλισε ομαλά, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε καθορίσει το Κ.Σ., ενώ κατά τη διάρκεια της προσέλευσης και της τακτοποίησης των προσκεκλημένων, πα-ρουσιάζονταν στις δυο οθόνες της αιθούσης, εικόνες από τα 30 χρόνια δράσης της ΠΑΝ.ΣΥ., καθώς και φωτογραφίες όλων σχεδόν των χωριών της Αιτ/νίας και των υπέροχων φυσικών τοπίων του νομού μας.
Ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. κ. Παναγιώτης Ηλ. Χολής, καλωσόρισε τους καλεσμένους με απλό, συναισθηματικό, ανθρώπινο, πηγαίο και αυθόρμητο λόγο. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο Κ.Σ και όσους εθελοντικά βοήθησαν στην άρτια οργάνωση και υλοποίηση του προγράμμα-τος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για θέματα του Νομού που χρήζουν άμεσης λύσης και εστίασε στο θέμα τις εκτροπής του Αχελώου, που μας προέκυψε τους τελευταίους μήνες, με τη απαράδεκτη και προσβλητική για τους Αιτωλοακαρνάνες ανακοίνωση για επανεκκίνηση των έργων της ε-κτροπής.
Ανέφερε ότι η ΠΑΝ.ΣΥ συνεχίζει να είναι ενάντια στο έργο της εκτροπής του Αχελώου και ότι σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί σχετικό ψήφισμα και κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού σε κοινή σύσκεψη για το θέμα και συγχρόνως αίτημα για συνάντηση με τον πρω-θυπουργό της χώρας.
Ο πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπης ευλόγησε την πίτα, που κόπηκε από τον πρόεδρο και μοιράστηκε στις ομοσπονδίες και στους προσκε-κλημένους. Το φλουρί, συμπωματικά, έπεσε στη ΠΑΝ.ΣΥ.
Το ειδικό αφιέρωμα για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου παρουσιάστηκε στη μέση του προγράμματος της εκδήλωσης, με ομιλία από τη Γ. Γραμματέα του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού κ. Άννα - Μαρία Προκοπίδου, με προβολή σχετι-κού ντοκιμαντέρ, που συγκίνησε τους παραβρισκόμενους και ποντιακούς χορούς από το εκπλη-κτικό χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού ‘’Αξέχαστες Πατρίδες’’ που απέσπασε τα ζεστά χειροκροτήματα των καλεσμένων.
Ευχάριστη και συγχρόνως συγκινητική στιγμή, όταν η κ. Σπυριδούλα Μπερερή τραγούδησε το καταπληκτικό τραγούδι «ΣΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ Τ’ΑΓΙΑΝΕΡΙΑ…ΣΩΠΑ ΜΑΝΑΜ…» για τον ξεριζωμό των Ελλήνων.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάβανε: παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. και των πολιτιστικών συλλόγων: Χαλκιοπουλιτών Βάλτου, Στρανωμιτών Ναυπακτίας, Φλωριαδιτών Βάλτου, Εμπεσιωτών Βάλτου, Περδικακιω-τών Βάλτου, Ποντίων Μπαμπαλιού Βάλτου και Λευκού-Ανάληψης Τριχωνίδας. καθώς και βρα-βεύσεις Αιτωλοακαρνάνων και φορέων του νομού για τις επιδόσεις τους, την ξεχωριστή τους δράση και την προσφορά τους στο νομό μας.
Στους βραβευόμενους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες ως αναγνώριση των πολύτιμων υπηρε-σιών. Μέσα από τις βραβεύσεις η ΠΑΝ.ΣΥ, αναγνωρίζει και τιμά τις αξίες, τις αρχές, το έργο, την αγάπη και όποια προσπάθεια προάγει τον άνθρωπο, τη ζωή, τον πολιτισμό, τα γράμματα και προσφέρει υπηρεσίες στο νομό μας.
ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ:
 Η εταιρεία AGRINO ΕΥ.ΓΕ Πιστόλας ΑΒΕΕ για την επιχειρηματική της δράση και την πολυετή προσφορά της στην οικονομία του Νομού και γενικότερα της χωράς μας. Παρουσιά-στηκε στις οθόνες σχετική προβολή και το ιστορικό της ανέγνωσε η Γ. Γραμματέας του συλλό-γου Χαλκιοπουλιτών Μελίνα Πλεξίδα. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε η αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Βασιλική Πιστόλα, από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Παναγιώτη Χρι-στόπουλο.
 Η εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ «Χαρίλαος Τρικούπης» για το έργο της και τις δράσεις της στο νομό μας μέσα και από την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του έργου της και των δράσεων της και το ιστορικό της ανέγνωσε η Γ. Γραμματέας του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Μελίνα Πλεξίδα. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Φρέρης, δ/ντης εταιρικής επικοινωνίας και αειφόρου ανάπτυξης, από το μέλος του Κ.Σ της ΠΑΝ.ΣΥ και πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ν κ. Δήμητρα Δημαδάμα.
 Η Δομή-φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Αγρινίου, για το έργο της και την κοινωνική προσφορά προς το άνθρωπο και ειδικά στην περίθαλψη και φροντίδα των κα-κοποιημένων γυναικών. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του σπουδαίου, ανθρώπινου έργου της. Το ιστορικό της Δομής ανέγνωσε η Γ. Γραμματέας του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Μελίνα Πλεξίδα. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, από το β΄ αντιπρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Δημήτρη Αλεξανδρή, παρουσία του αντιδημάρχου και αναπληρωτή δήμαρχου κ. Κώστα Καλαντζή.
 Ο Συγγραφέας – ερευνητής κ.Νίκος Τέλωνας, για το πλούσιο ιστορικό- ερευνητικό του έργο που αφορά το νομό μας γενικότερα. Προβλήθηκε σχετική παρουσίαση του πλούσιου έργου του. Το βιογραφικό του ανέγνωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου φλωριαδιτών κ. Μάνθα Κα-ραδήμα. Ο κ. Τέλωνας παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα από το πρόεδρο της Ο.ΣΥ.ΒΑ κ. Θα-νάση Κουρέτση.
 Το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγρινίου, για το έργο του και την κοινωνική προσφορά προς το άνθρωπο και ειδικά στον ευπαθή πληθυσμό. Προβλήθηκε σχετική παρου-σίαση του σπουδαίου, ανθρωπιστικού του έργου και το ιστορικό του ανέγνωσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Φλωριαδιτών κ. Μάνθα Καραδήμα. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Κώστας Μπόκας από τον πρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Παναγιώτη Χολή.
- Τα χορευτικά των συλλόγων κατά σειρά εμφάνισης: ΠΕΡΔΙΚΑΚΙΩΤΩΝ, ΣΤΡΑΝΩΜΙΤΩΝ, ΦΛΩ-ΡΙΑΔΙΤΩΝ, Ο.Π.ΣΥ.Ξ., ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥ, ΛΕΥΚΙΩΤΩΝ - ΑΝΑΛΗΨΙΩΤΩΝ, ΕΜΠΕΣΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΙΤΩΝ, μας ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στις χαμένες πατρίδες, παρουσιάζο-ντας χορούς από Ρούμελη, Ήπειρο, Μακεδονία, Καππαδοκία, Πόντο, Θεσσαλία, και Μέγαρα. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο και απέ-σπασαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Ήταν όλες και όλοι τέλειοι!!!
Η ΠΑΝ.ΣΥ αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους, τους απένειμε τιμητικό βραβείο.
- Για τον σύλλογο Περδικακιωτών το βραβείο παρέλαβε ο χοροδιδάσκαλος κ. Ματσιούλας Κώστας, από τον πρώην πρόεδρο της Ο.ΣΥ.ΒΑ κ. Σαλαούνη Χρήστο.
- Για τον σύλλογο Στρανωμιτών το βραβείο παρέλαβε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Νικο-λίτσα Κωστούλα-Ζαβρά από το μέλος της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Κώστα Λόη.
- Για τον σύλλογο Φλωριαδιτών το βραβείο παρέλαβε η Αντιπρόεδρος του συλλόγου Μάνθα Καραδήμα από την Πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ε.Μ. κ. Αγγελική Μπερερή.
- Για την Ομοσπονδία Πολιτιστικών ΣΥλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το βραβείο παρέλαβε η κ. Μαρία Ματζάνα από τον Α’ αντιπρόεδρο της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Αρσένη Δημήτρη.
- Για τον σύλλογο Ποντίων Μπαμπαλιού το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος κ. Φάνης Κοντο-χρήστος από τον πρόεδρο του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών κ. Ευάγγελο Τσιούνη.
- Για τον σύλλογο Λευκιωτών - Αναληψιωτών το βραβείο παρέλαβε η κ. Αρτεμισία Σταθο-πούλου για τον σύλλογο Λευκιωτών και η κ. Μαρία Αντωνίου για τον σύλλογο Αναληψιω-τών, από τον πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Τ κ. Δημήτρη Χριστόπουλο.
- Για τον σύλλογο Εμπεσιωτών το βραβείο παρέλαβε η κ. Κατερίνα Παπαδημητρίου, από την γραμματέα της ΠΑΝ.ΣΥ κ. Λίτσα Μπαμπάτσικου.
- Για τον σύλλογο Χαλκιοπουλιτών το βραβείο παρέλαβε η Πολιτιστική Γραμματέας του συλ-λόγου Γωγώ Μαυροειδή από τον Πρόεδρο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ κ. Στεργίου Δημήτρη.
Μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους, άνθη σε γλαστράκια και προσφέρθηκαν Βασιλό-πιτα, καφές – χυμός, τσαί και cookies. Διακινήθηκε σωστά η λαχειοφόρος αγορά και οι τυχεροί κερδίσανε υπέροχα δώρα, ευγενική προσφορά των φίλων και επιχειρηματιών του Νομού μας.
Ήταν μια υπέροχη γιορτή σε οικογενειακή, πολιτισμένη ατμόσφαιρα, ευχάριστο και φιλόξε-νο περιβάλλον και με ανεβασμένα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δείγμα της δουλειάς και της σοβαρότητας που συνηθίζει να παρουσιάζει η Συνομοσπονδία.
Τα χορευτικά στο τέλος της εκδήλωσης ενώθηκαν όλα μαζί και χόρεψαν ανάμεσα στους καλε-σμένους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και όλοι μαζί δημιούργησαν ατμόσφαι-ρα γλεντιού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι θε-σμών, όπως: ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά π. Βασίλειος Πόπης, οι βου-λευτές Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λιβανός, Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραΐτης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέ-ρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιεράς Πόλεως Μεσο-λογγίου Ιωάννης Τσιώλος, ο π. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο π. βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμ-βουλίου Δήμου Αθηναίων Νώντας Λαμπρακάκης, ο αντιδήμαρχος δήμου Ηλιούπολης Χρήστος Καλαρύτης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου Λευτέρης Μάντζα-ρης, ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης - μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, οι πρώην Πρό-εδροι της ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Τρυφιάτης και Αλέκος Καλοσπύρος, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Αλέκος Σάββας, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου συγγραφέας Νίκος Μήτσης, ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, η εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδά-μα, η Μαρία Καλπουζάνη -Ν.Δ, ο Σωτήρης Κοντονάσιος – ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, ο δημοσιογράφος και ποιητής Κωστής Τσιάκαλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς, ο Γυμνασιάρχης Άρης Μπι-τσώρης, Πρόεδροι, Μέλη, Εκπρόσωποι Συλλόγων, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων, του δημοσιογραφικού χώρου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγγραφείς και εκδότες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Πατέρα Βασίλειο Πόπη που ευλόγησε την πίτα, τον Αχελώο TV για την κάλυψη της εκδή-λωσης, τους φωτογράφους Γιώργο Τσέλιο (xiromero news) Σπύρο Μπενέκο (mpampini in) Λά-μπρο Λιάσκο (vlyziananews) Χρήστο Μπόνη, για την φωτογραφική κάλυψη - προβολή της εκ-δήλωσης, τους δωροθέτες για τις προσφορές δώρων της λαχειοφόρου. Τις χορευτικές ομάδες για την άψογη επαγγελματική τους εμφάνιση και τις μεγάλες χορευτικές τους ικανότητες που παρουσίασαν, καθώς και τους συλλόγους τους, που επωμίζονται το οικονομικό βάρος της ενοι-κίασης των παραδοσιακών φορεσιών και την πληρωμή των χοροδιδασκάλων. Ευχαριστούμε θερμά την φίλη μας Ντίνα Καρανίκα για την βοήθεια που μας προσέφερε πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ακούραστο και πάντα φιλότιμο Ευάγγελο Κ. Τσιούνη (Πρόεδρο του συλλόγου Χαλκιοπουλιτών) για την οργάνωση και επιμέλεια της παρουσίασης και τον συ-ντονισμό των χορευτικών ομάδων.
ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η ζωή να είναι όλες ευχάριστες και οι ομορφότερες, για τον καθένα ξεχωριστά και για όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Με πράξεις αληθινής αγάπης να ζεσταίνουμε τις καρδιές των ανθρώπων.
Η ΠΑΝ.ΣΥ ΕΝΩΝΕΙ και ΓΕΦΥΡΩΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ! Το ΠΑΝ. ε ΣΥ και οι άλλοι.
Καλή χρονιά

ΓΙΑ ΤΟ Κ.Σ.

 

Φωτογραφίες

 

km001.jpg km002.jpg km003.jpg
km004.jpg km005.jpg km006.jpg
km007.jpg km008.jpg km009.jpg
km010.jpg km011.jpg km012.jpg
km013.jpg km014.jpg km015.jpg
km016.jpg km017.jpg km018.jpg
km019.jpg km020.jpg km021.jpg
km022.jpg km023.jpg km024.jpg
km025.jpg km026.jpg km027.jpg
km031.jpg km032.jpg km033.jpg
km34a.jpg km035.jpg km036.jpg
km037.jpg km038.jpg km039a.jpg
km40.jpg km41.jpg km42.jpg
km43.jpg km44.jpg km45.jpg
km46.jpg km47.jpg km48.jpg
 km48.jpg  km49.jpg  km50.jpg
km51.jpg km52.jpg km53.jpg
km54.jpg km55.jpg km56.jpg
km57.jpg km58.jpg km59.jpg
km60.jpg km61.jpg km62.jpg
km63.jpg km64.jpg km65.jpg
km66.jpg km67.jpg km68.jpg
km69.jpg km70.jpg km71.jpg
km72.jpg km73.jpg km74.jpg
km75.jpg km76.jpg km77.jpg
km78.jpg km79.jpg km80.jpg
km81.jpg km82.jpg km83.jpg
km84.jpg km85a.jpg km86a.jpg
km87.jpg km88.jpg km89.jpg
km90.jpg km91.jpg km92.jpg
km93.jpg km94.jpg km95.jpg
km96.jpg km97.jpg km98.jpg
km99.jpg km100.jpg km101.jpg
km102.jpg km103.jpg km104.jpg
km105.jpg km106.jpg km107.jpg
km108.jpg km109.jpg km110.jpg
km111.jpg km112.jpg km113.jpg
km114.jpg km115a.jpg km117.jpg
km118.jpg km119.jpg km120.jpg
km121.jpg km122.jpg km123.jpg
km124.jpg km125.jpg km126.jpg
km127.jpg km128.jpg km129.jpg
km130.jpg km131.jpg km132.jpg
km133.jpg km134.jpg km135.jpg
km136.jpg km137.jpg km138.jpg
km139.jpg km140.jpg  km141.jpg
km142.jpg km143.jpg km144.jpg
km145.jpg km146.jpg km147.jpg
km148.jpg km149.jpg km150.jpg
km151.jpg km152.jpg km153.jpg
km154.jpg km155.jpg km156.jpg
km157.jpg km158.jpg km159.jpg
km160.jpg km161.jpg km162.jpg
km163.jpg km164.jpg km165.jpg
km166.jpg km167.jpg km168.jpg
km169.jpg km170.jpg km171.jpg
km172.jpg km173.jpg km174.jpg
km175.jpg km176.jpg km177.jpg
km178.jpg km179.jpg km180.jpg
km181.jpg km182.jpg km183.jpg
km184.jpg km185.jpg km186.jpg
km187.jpg km188.jpg km189.jpg
km190.jpg km191.jpg km193.jpg
km194.jpg km195.jpg km196.jpg
km197.jpg km198.jpg km199.jpg
km200.jpg km201.jpg km202.jpg
km203.jpg km204.jpg km205.jpg
km206.jpg km207.jpg km208.jpg
km209.jpg km210.jpg km211.jpg
km212.jpg km213.jpg km214.jpg
km215.jpg km216.jpg km217.jpg
km218.jpg km219.jpg km220.jpg
km221.jpg km222.jpg km223.jpg
km224.jpg km225.jpg km226.jpg
km227.jpg km228.jpg km229.jpg
km230.jpg km231.jpg km232.jpg
km233.jpg km234.jpg km235.jpg
km236.jpg km237.jpg km238.jpg
km239.jpg km240.jpg km244.jpg
km241.jpg km242.jpg km243.jpg
km248.jpg km246.jpg km247.jpg
km249.jpg km250.jpg km251.jpg
km252.jpg km253.jpg km254.jpg
km255.jpg km256.jpg km260.jpg
km257.jpg km258.jpg km259.jpg
     

 

xor1.jpg 
 xor2.jpg
 
xor3.jpg
 xor4.jpg
 
 xor5.jpg
 
xor6.jpg
 
xor7.jpg
 
xor8.jpg
 
xor9.jpg
 
xor10.jpg
 
xor11.jpg
 
xor12.jpg
 
xor13.jpg
 
xor14.jpg
 
xor15.jpg
 
xor16.jpg
xor17.jpg
 
xor18.jpg
 
xor19.jpg
 
xor20.jpg
 
xor21.jpg
 
xor22.jpg
 
xor23.jpg
 
xor24.jpg
 
xor25.jpg
 
xor26.jpg
 
xor27.jpg
 
xor28.jpg
 
xor30.jpg
 
xor31.jpg
 
xor32.jpg
 
xor33.jpg
 
xor34.jpg
 
xor35.jpg